Teiginiai

Londono olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje išpranašavo COVID-19 pandemiją.

Verdiktas

Manipuliacija. Atidarymo ceremonija suplanuota prieš aštuonis metus iki pandemijos. Režisierius Danny Boyle’as pagerbė Didžiosios Britanijos istoriją ir kultūrą. Figūra buvo Hario Poterio antagonistas Voldemortas, o rankoje laikė burtų lazdelę, ne adatą.

Melo detektoriaus komentaras

„Pamenate, 2012 m. Londono olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją, kai milžiniška mirties figūra laikė adatą, šoko seselės ir zombiai gydytojai, o visi vaikai ligoninės lovose? Dabar viskas įgauna didesnę prasmę. Argi ne? Jie tai planavo jau seniai...“, – teigia vienas socialinio tinklo „Facebook“ naudotojas.

Nuotraukoje matosi milžiniška figūra su gobtuvu, o aplink ją yra slaugytojos. Ką gi tai reiškia?

Klaidinanti žinutė

Atidarymo ceremonija buvo suplanuota prieš aštuonis metus iki pandemijos ir ją sukūrė Oskaro laureatas, režisierius Danny Boyle’as, kaip odę Didžiosios Britanijos istorijai ir kultūrai. Antrojoje atidarymo ceremonijos dalyje Boyle’as pagerbė Nacionalinę sveikatos tarnybą (NHS).

Dalis ceremonijos buvo skirta ir gausiai Jungtinės Karalystės vaikų literatūrai. Būtent ligoninės lovose gulinčius vaikus užplūdo literatūriniai piktadariai, tarp jų kapitonas Kablys, Kruela De Vil, Širdžių karalienė ir J. K. Rowling fantastinės serijos apie Harį Poterį antagonistas Voldemortas. Rankoje jis laiko ne adatą, bet burtų lazdelę (čia).

Atidarymo ceremonijos transliaciją galima pamatyti čia.