Migdolai
Migdolai puikus baltymų ir sveikų riebalų šaltinis. „Migdoluose gausu svarbių maistingų medžiagų, lyginant su kitais riešutais, juose daugiausia baltymų, taip pat gausu ląstelienos (23 riešutuose net 3,5 gramo). Migdolai – puikus vitamino E šaltinis (23 migdoluose yra 35 proc. vitamino E dienos normos)“, – migdolų privalumus vardija dietologė iš Libano Nicole Maftoum.
Spraginti kukurūzai
Šis nekaloringas užkandis – puikus pasirinkimas, kai norisi sūraus ir traškaus maisto. Be to, spraginti kukurūzai – puikus ląstelienos šaltinis.
Švieži vaisiai
Vaisiuose gausu vitaminų ir mineralų, taip pat ir natūralaus saldumo, kokio kartais taip norisi. „Vaisiai – puikus antioksidantų, kurie reikalingi stipriai imuninei sistemai ir darbingumui, šaltinis“, – sako N. Maftoum.