Tiesa, dabar peikiamas ir anksčiau liaupsintas agavų sirupas – jį nuvertino dėl didelio fruktozės kiekio, rašo yahoo.com. Na o fruktozė didina cholesterolio lygį, kelia kraujospūdį, didina antrojo tipo cukrinio diabeto riziką.

Na bet yra pakankamai daug cukraus alternatyvų tiems, kas mėgsta kepti, kas nori pasisaldinti rytinę kavą.

Šaltinis: sula iš klevų, kuri užvirinama, o paskui filtruojama.
Už: 70 proc. klevų sirupo sudaro sacharozė, fruktozės mažai, sirupe yra antioksidantų.
Prieš: vis tik yra fruktozės.

Šaltinis: mėlynųjų agavų sultys, kurios užvirinamos.
Už: labai saldus, tad jo reikia mažiau nei cukraus.
Prieš: labai daug fruktozės – nuo 75 iki 90 proc., t. y. daugiau nei peikiamame kukurūzų sirupe, taigi stipriai padidina cukraus lygį kraujyje.

Šaltinis: cukranendrių perdirbimo produktas.
Už: joje daug maistingų medžiagų – geležies, vario, magnio, cinko, kalcio ir kalio. Paskutinio spaudimo melasoje ypač daug mineralų, ji rekomenduojama kaip veganiškas geležies šaltinis.
Prieš: gana daug fruktozės.

Bičių surinktas gėlių nektaras, natūraliai susicukravęs, laikomas koriuose.
Už: tikrame meduje gausu maistingų medžiagų.
Prieš: beveik pusę sudaro fruktozė.

Šaltinis: šiltų kraštų augalo stevijos lapeliai.
Už: Natūralus saldiklis, jame nėra angliavandenių, kalorijų, jis nedidina cukraus lygio kraujyje, mažas glikemijos indeksas. Parduodami džiovinti lapeliai arba jų milteliai.
Prieš: vis tik, kaip ir dirbtiniai saldikliai, skatina norėti daugiau. Karstelėjusios skonio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)