Kava vertinama ir mėgstama dėl stimuliuojamojo poveikio ir sodraus, ryškaus skonio. Kava be kofeino – galimybė neatsisakyti rytinio ar dienos meto ritualo, nesibaiminant nepageidaujamų šalutinių poveikių.

Kofeinas sutiekia žvalumo, tačiau gali sukelti nervingumą, ilgainiui išprovokuoti nerimą ar dirginti skrandį, todėl jam jautriems žmonėms rekomenduojama rinktis kavą be kofeino.

Kadangi kofeinas išlieka organizme kelias valandas, kava be kofeino – puikus pasirinkimas vėlyvą popietę ar vakare – nesutrikdytų miego.

Kaip gaminama kava be kofeino

Kava be kofeino gaminama iš tų pačių pupelių, kaip ir įprasta kava, tiesiog prieš skrudinimą iš žalių kavos pupelių pašalinama didžioji dalis kofeino. Skrudinant pupeles paryškinamas jų skonis ir aromatas, kita vertus, pašalinus kofeiną pupelių skonis darosi blankesnis, o aromatas ne toks ryškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją