„Ilgus dešimtmečius maniau, kad Benedikto kiaušinius gali paruošti tik restoranai, bet kai prisijaukinau, tai pamačiau, kad tai nėra taip sudėtinga. Dabar galiu viena ranka tokius pusryčius pagaminti aštuoniems žmonėms“, – laidoje juokėsi I. Kašauskaitė.
Benedikto kiaušiniai
Reikės:
4 kiaušinių
2 brioche bandelių
vytinto kumpio arba rūkytos lašišos
pundelio šviežių smidrų
krapų
druskos
pipirų
„Hollandaise“ padažui:
3 kiaušinių trynių
100 g išlydyto sviesto
pusės citrinų sulčių
šiek tiek garstyčių
Gaminimas:
1. Į atskirus indelius atsargiai įmušame po kiaušinį. Svarbiausia – nepažeisti kiaušinio baltymo.
2. Užkaičiame puodą su vandeniu.
3. Bandeles perpjauname išilgai ir skrudintuvėje arba orkaitėje paskrudiname, kad jos būtų šiltos.
4. Paruošiame lėkštes – dedame, ką tuo metu turime ir ką mėgstame. Šįkart laidos viešnia prie Benedikto kiaušinių pateikė šviežių pomidorų ir avokado. Ant bandelių riekelių taip pat užtepame avokado, ant viršaus klojame po lašišos arba kumpio gabalėlį.
5. Keptuvėje ant sviesto trumpam pakepame šparagus. Juos taip pat sudedame į lėkštę.
6. Ruošiame olandišką padažą. Į plaktuvą dedame 3 kiaušinių trynius, šaukštelį garstyčių, supilame pusės citrinos sultis, įberiame kajeno pipirų ir druskos. Viską išplakame. Galiausiai plakdami lėčiausiu režimu po truputį supilame apie 100 g pašildyto sviesto.
7. Į verdantį vandenį palengva po vieną įleidžiame kiaušinius. Lėtai pavirti jiems užtenka vos kelias minutes. Ištraukiame ir dedame ant bandelių. Ant viršaus užpilame padažo, pabarstome krapais.
Skanaus!
Viso pokalbio su I. Kašauskaite kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.