„Mano šeimoje koldūnai yra pats „mamiškiausias“ patiekalas, – šypsojosi I. Jankauskaitė. – Kai gimė dvyniai, Kostas (vyresnysis aktorės sūnus – red. past.) buvo trečiokas. Buities intensyvumas buvo nerealus, o aš turėjau du būdus atsipalaiduoti. Pirmas – eiti pabėgioti, antras – eiti lipdyti koldūnus su įvairiausiais įdarais.“
Siūlome ir jums išbandyti pasigaminti gardžių naminių koldūnų – tai lengviau, nei gali pasirodyti.
Reikės:
3 stiklinių miltų
1 stiklinės verdančio vandens
3 v. š. aliejaus
500 g smulkintos kiaulienos
1 v. š. majonezo
Padažui:
1 svogūno
50 g rūkytų lašinukų
3 v. š. grietinės
druskos
pipirų
šviežių krapų
Gaminame:
Į dubenį suberiame miltus, druskos, verdantį vandenį ir aliejų. Išminkome.
Paruošiame įdarą – į faršą dedame majonezo, druskos, pipirų.
Tešlą iškočiojame ant stalo ar lentelės pasibarstę miltų. Iškočioję ja užklojame koldūnų formą. Tuomet šaukšteliu į formoje esančias duobutes dedame mėsos.
Galiausiai užklojame dar vienu tešlos lakštu ir kočiojame formą tol, kol atsiskiria pavieniai koldūnai.
Pagaminę koldūnus sudedame į puodą su verdančiu ir pasūdytu vandeniu.
Pagaminame padažo: keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus, lašinukus, įdedame grietinės ir išmaišome.
Tiekiame su padažu ir žalumynais. Skanaus!
Viso pokalbio su I. Jankauskaite kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.