„Mano šeimoje koldūnai yra pats „mamiškiausias“ patiekalas, – šypsojosi I. Jankauskaitė. – Kai gimė dvyniai, Kostas (vyresnysis aktorės sūnus – red. past.) buvo trečiokas. Buities intensyvumas buvo nerealus, o aš turėjau du būdus atsipalaiduoti. Pirmas – eiti pabėgioti, antras – eiti lipdyti koldūnus su įvairiausiais įdarais.“

Inga Jankauskaitė

Siūlome ir jums išbandyti pasigaminti gardžių naminių koldūnų – tai lengviau, nei gali pasirodyti.

Mamų virtuvė. Inga Jankauskaitė

Reikės:

3 stiklinių miltų

1 stiklinės verdančio vandens

3 v. š. aliejaus

500 g smulkintos kiaulienos

1 v. š. majonezo

Padažui:

1 svogūno

50 g rūkytų lašinukų

3 v. š. grietinės

druskos

pipirų

šviežių krapų

Gaminame:

  • Į dubenį suberiame miltus, druskos, verdantį vandenį ir aliejų. Išminkome.

  • Paruošiame įdarą – į faršą dedame majonezo, druskos, pipirų.

  • Tešlą iškočiojame ant stalo ar lentelės pasibarstę miltų. Iškočioję ja užklojame koldūnų formą. Tuomet šaukšteliu į formoje esančias duobutes dedame mėsos.

  • Galiausiai užklojame dar vienu tešlos lakštu ir kočiojame formą tol, kol atsiskiria pavieniai koldūnai.

  • Pagaminę koldūnus sudedame į puodą su verdančiu ir pasūdytu vandeniu.

  • Pagaminame padažo: keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus, lašinukus, įdedame grietinės ir išmaišome.

  • Tiekiame su padažu ir žalumynais. Skanaus!

Inga Jankauskaitė

Viso pokalbio su I. Jankauskaite kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)