Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!
RASOS SALDŽIARŪGŠTIS PYRAGAS
„Konkursas geras, bet maniškė lėkštutė – tuščia. Taigi, lekiu į virtuvę patikrinti, ar vyrui paruošta pyrago lėkštelė vis dar savo vietoje. Kaip gerai, kad vyras dar nebuvo suuodęs, kas jo laukia, tad spėjau nufotografuoti savo 3 min. šedevrą.
Jei mano pyragas nelaimėtų skaniausiojo konkurse
, privalėtų laimėti paprasčiausiojo, bet jei įvyko stebuklas ir kas nors turi paprastesnį receptą, maniškis vis vien bus pigiausias!“
REIKĖS (pagrindui):
5 vnt. (galima ir daugiau) rūgštokų obuolių;
2 v. š. cukraus;
1 v. š. sviesto ar margarino.
REIKĖS (trupiniams):
200 g sviesto ar margarino;
300 g kvietinių miltų;
50 g cukraus.
GAMINIMAS:
1. Obuolius nulupame, išimame sėklas, supjaustome. Maždaug vieną minutę pakepame keptuvėje su sviestu ir cukrumi.
2. Tuo metu į kombainą sudedame tešlos produktus, susmulkiname iki trupinių.
3. Obuolius su visa karamele pilame į kepimo formą, ant viršaus tolygiai paskleidžiame trupinius.
4. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
5. Valgome šiltą arba šaltą, jei pasiseks ir tokio dar liks.
LAIMOS TRUPININIS PYRAGAS SU OBUOLIAIS
„Sveiki siunčiu labai greito ir paprasto (bet tikrai neprasto) obuolių pyrago receptą. Šiuo metu mūsų šeimoje tai pyragas Nr.1.“
REIKĖS:
4–5 obuolių;
200 g sviesto;
300 g miltų;
200 g cukraus;
3 kiaušinių;
500 g varškės;
2 v. š. vanilinio cukraus;
2 v. š. cinamono.
GAMINIMAS:
1. Į miltus įtarkuoti sviestą, suberti 50 g cukraus, 1 v. š. vanilinio cukraus ir 1 v. š. cinamono, viską sumaišyti. Turi gautis sausi trupiniai.
2. Varškę pertrinti, sumaišyti su 3 kiaušiniais, 150 g cukraus ir 1 v. š. vanilinio cukraus.
3. Obuolius nulupti ir supjaustyti labai plonomis riekelėmis.
4. Į kepimo formos dugną įberti apie 2/3 trupinių masės. Ant viršaus supilti varškę, ant varškės – obuolius. Obuolius pabarstyti likusiu cinamonu. Ant viršaus suberti likusius trupinius.
5. Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 40–45 min. 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
LABAI PAPRASTAS IEVOS PYRAGAS
„Sveiki! Norėčiau pasidalinti su Jumis labai nesudėtingu ir nepaprastai skaniu obuolių pyrago receptu. Labai tinka su vaniliniais ledais. Bon Appetit!“
REIKĖS:
6 vidutinio dydžio obuolių;
stiklinės cukraus;
3 kiaušinių;
pusės stiklinės alyvuogių aliejaus;
pusės šaukštelio kepimo miltelių;
pakelis vanilinio cukraus (arba šaukštelis vanilės esencijos);
stiklinės miltų;
cinamono.
GAMINIMAS:
1. Kiaušinius su cukrumi išplakti elektriniu plakikliu.
2. Į kiaušinius supilti aliejų, suberti kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir miltus. Viską gerai išmaišyti.
3. Skardą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.
4. Obuolius supjaustyti skiltelėmis, sumaišyti su cinamonu.
5. Pusę obuolių kiekio iškloti skardą, sukrėsti tešlą ir likusį obuolių kiekį suversti ant viršaus.
6. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
_________________________________________________________________________________________________________