Šios pavasarinės daržovės, kitaip dar vadinamos smidrais, papildytos augaliniais baltymais, kaliu, cinku, geležimi, A, B, C ir kitų grupių vitaminais, todėl tikro skonio gurmanai ypač jas vertina.

Pristatome nekaloringą šparagų sriubos receptą, kuriuo dalinas http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/.

REIKĖS:

400 g šparagų;
1 poro (nedidelio gabalo);
2-3 bulvių;
1 šaukšto sviesto;
100 ml grietinėlės;
lašelio aliejaus;
druskos, baltųjų pipirų, žiupsnio cukraus;
vištienos nugarkaulio su sparneliais;
ropinio svogūno;
morkos;
saliero;
druskos, pipirų.

Nuotr. Žaidžiame virtuvę, E. M.

GAMINIMAS:

Pradėkite nuo sultinio. Užvirkite vandenį ir įdėkite 1,5 kilogramo vištienos į 3 litrus vandens. Palaukite, kol užvirs, ir tada ant labai silpnos ugnies ramiai virkite. Po 45-50 minučių perkoškite sultinį per tankų audinį (o dar geriau - per popierinį filtrą kavos aparatui), vištieną išimkite, o į sultinį sudėkite daržoves, įberkite druskos, pipirų ir virkite dar apie 15 minučių (ant labai silpnos ugnies).
Išvirusią sriubą perkoškite.

Nuplaukite šparagus, nupjaukite apatinę jų dalį. Pagal taisykles žalieji šparagai nelupami, bet apatinę dalį šiek tiek nuvalykite, nuimkite lapelius, supjaustykite.

Puode ištirpinkite sviestą. Smulkiai supjaustykite porą.

Pabarstykite cukrumi ir pakepinkite ant sviesto. Į puodą supilkite maždaug 1,7 litro sultinio, įdėkite bulves, supjaustytas kubeliais. Virkite, kol bulvės suminkštės. Tada sudėkite šparagus.

Ir virkite dar 5 minutes, nuimkite viršūnes. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų.

Viską sutrinkite smulkintuvu. Skanaus!