Kiaušinių plakinys su lašiša
REIKĖS (4 porcijoms):
4 kiaušinių;
4 šaukštų pieno;
20-30 g sviesto;
druskos,
maltų juodųjų pipirų;
kelių gražgarstės lapelių;
kelių plonų lašišos gabalėlių;
kelių agurkų ir pomidorų garnyrui.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su pienu, druska. Ištirpintame svieste iškepkite kiaušinienę, pagardinkite pipirais, krapais, sukrėskite į lėkštę, šalia padėkite lašišos gabalėlius, papuoškite gražgarstės šakele ir patiekite kartu su kubeliais pjaustytomis daržovėmis.
Mėsainis su šonine ir kiaušiniu
REIKĖS (4 porcijoms):
4 marinuotų agurkų;
4 kiaušinių;
3 šaukštelių cukraus;
2 didelių pomidorų;
1 didelio svogūno;
200 g karštai rūkytos šoninės;
10 šaukštų acto;
4 gabalėlių fermentinio sūrio;
4 bandelių;
pomidorų padažo.
GAMINIMAS:
Svogūną supjaustykite žiedais. Sumaišykite vandenį, actą ir cukrų. Į šį marinatą sudėkite svogūnus. Palikite marinuotis 15-20 minučių. Agurkus supjaustykite išilgai, o pomidorus griežinėliais. Paprastai iškepkikite kiekvieną kiaušinį atskirai. Bandeles perpjaukite per pusę. Ištepkite abi puses pomidorų padažu ir dėkite sūrio lapą, šoninės (kelias minutes pakeptą), pomidoro griežinėlį, svogūnų, agurkų ir vėl bandelės puselę.
Kiaušinienės suktinukai
REIKĖS (4 porcijoms):
8 vytinto kumpio griežinėlių;
4 kiaušinių;
100 ml liesos grietinėlės;
200 g liesos varškės;
100 g miltų;
indelio lydyto varškės sūrelio;
2 skiltelių česnako;
druskos;
šviežiai maltų juodųjų pipirų;
sviesto (kepti).
GAMINIMAS:
Kiaušinius gerai išplakite su grietinėle. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumuliukų, ir įplakite į kiaušinių bei grietinėlės plakinį. Ten pat suberkite persijotus miltus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Kai tešla išbrinks, keptuvėje svieste iškepkite plonus omletus. Ant atvėsintų omletų tepkite su kapotomis česnako skiltelėmis sumaišyto varškės sūrelio. Susukite omletus voleliu, supjaustykite ir kiekvieną gabalėlį apsukite griežinėliu kumpio.
Omletas visai šeimynai
REIKĖS (4 porcijoms):
3-5 kiaušinių;
150 g fetos sūrio;
1-2 pomidorų;
1 didelės paprikos;
pagal skonį druskos;
prieskonių;
žalumynų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus. Greitai apkepinkite vieną jų pusę ir apverskite. Ant jų suberkite susmulkintą papriką ir kepkite apie pusę minutės.
Ant daržovių įmuškite kiaušinius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais. Ant viršaus dėkite fetos gabalėlius. Atsargiai pamaišydami kepkite 10 minučių (ant labai mažos ugnies). Prieš patiekdami, apibarstykite žalumynais.