Aš naudoju juoduosius serbentus, dar įberiu šiek tiek mėlynių, aviečių ar žemuogių. Taigi pasirinkite pagal savo skonį, maišykite įvairias uogas ir kaskart išgaukite naują skonį.

Pyragas be galo greitai paruošiamas, kvapnus ir tikrai labai skanus!

Tešlai reikės:

200 g minkšto kambario temperatūros sviesto ar margarino,

180 g cukraus, 

12 šaukštelių vanilinio cukraus, 

2 kiaušinių,

200 ml kefyro (ar natūralaus jogurto), 

300 g miltų,

2 šaukštelių kepimo miltelių.

Įdarui reikės:

400 ml uogų (serbentų, mėlynių, aviečių, vyšnių),

5070 g cukraus.

Gaminimas:

Sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios šviesios masės. Įplakite kiaušinius. Per kelis kartus suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilkite kefyrą ir išmaišykite.

 Sukrėskite tešlą į kepimo popieriumi išklotą 30 x 30 cm dydžio kepimo formą ir tolygiai paskleiskite. Ant viršaus sudėkite uogas ir pabarstykite cukrumi.

Kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 2530 minučių.

Skanaus!