Aš naudoju juoduosius serbentus, dar įberiu šiek tiek mėlynių, aviečių ar žemuogių. Taigi pasirinkite pagal savo skonį, maišykite įvairias uogas ir kaskart išgaukite naują skonį.
Tešlai reikės:
200 g minkšto kambario temperatūros sviesto ar margarino,
180 g cukraus,
1–2 šaukštelių vanilinio cukraus,
2 kiaušinių,
200 ml kefyro (ar natūralaus jogurto),
300 g miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių.
Įdarui reikės:
400 ml uogų (serbentų, mėlynių, aviečių, vyšnių),
50–70 g cukraus.
Gaminimas:
Sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios šviesios masės. Įplakite kiaušinius. Per kelis kartus suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilkite kefyrą ir išmaišykite.
Sukrėskite tešlą į kepimo popieriumi išklotą 30 x 30 cm dydžio kepimo formą ir tolygiai paskleiskite. Ant viršaus sudėkite uogas ir pabarstykite cukrumi.
Kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25–30 minučių.
Skanaus!