Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.

REIKĖS:

10 kvapiųjų pipirų;

4 valgomųjų šaukštų cukraus;

1 valgomojo šaukšto druskos;

1 litro vandens;

150 ml acto;

lauro lapų;

1 šakelės peletrūno;

krapų.

GAMINIMAS:

1. Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus.

2. 5 minutes pamirkykite sūdytame vandenyje.

3. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į iškaitintus stiklainius.

4. Užpilkite verdantį marinatą iš prieskonių.

5. Stiklainius pridenkite dangteliais, sustatykite į puodą su vandeniu ir 15 min. kaitinkite 90 laipsnių temperatūroje (šiek tiek mažesnėje nei virimo).

6. Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir atvėsinkite.

Štai agurkėliai, kurie žiema tiks prie įvairiausių patiekalų. Jų saldžiarūgštis skonis patiks net išrankiausiam skoniui. Skanių atradimų!