Aš šias pupeles kiekvienais metais konservuoju, todėl, kol visų neuždariau į stiklainius, suskubau pasigaminti labai gardų troškinuką su vištiena. Šis receptas tinka su kiauliena, todėl galite rinktis pagal savo skonį.
Aš šparagines pupeles prieš tai šiek tiek apviriau, kad suminkštėtų, bet dar būtų traškios (apie 3 minutes). Dar įdėjau labai plonai supjaustytų morkų ir ūglių kuriuos subėriau į mėsą kartu su šparaginėmis pupelėmis.
Reikės:
250 g vištienos filė,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio šviežiai maltų baltųjų pipirų,
1 šaukšto aliejaus,
3 puodelių šparaginių pupelių,
1 tarkuotos morkos,
2 - 3 skiltelių česnako,
1 šaukštelio smulkintų džiovintų čili pipirų,
2 šaukštelių sojos padažo.
Gaminimas. Keptuvėje stipriai įkaitinti aliejų, suberkite supjaustytą vištieną. Paskaninkite druska ir pipirais. Kitoje keptuvėje pakepinkite susmulkintas česnako skilteles ir morką. Po penkių minučių suberkite šparagines pupeles, supjaustytas 3 - 4 cm ilgio gabaliukais ir apkepintą vištieną. Kepkite nuolat maišant apie 3 minutes. Sojos padažą sumaišykite su čili pipirais, gautą mišinį supilkite į keptuvę. Nuolat maišant dar pakepinkite apie 2 minutes.
Skanaus!
Shutterstock nuotr.