O šios salotos tam puikiai tinka.
Sveikos, skanios, sočios ir labai labai gražiai atrodančios, maitina ir akį, ir skrandį.
Receptukas netrumpas, bet tikrai nesudėtingas. Todėl pasiruoškite daržovių, mėsytės, grilį ir traukite į sodybas, terasas skonio receptorių pamaloninti.
Salotoms reikės:
250 g špinatų lapų,
500 g jautienos išpjovos,
5 vyšninių pomidorų,
1 mėlynojo svogūno,
saujos daigintų kviečių,
4 šaukštų saulėje džiovintų pomidorų,
baltojo sezamo.
Padažui reikės:
5 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto balzamiko acto,
2 šaukštų medaus.
Jautienos marinatui reikės:
6 šaukštų sojos padažo,
4 gabaliukų juodojo šokolado,
2 šaukštelių kakavos,
1 mažo čili pipiro,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Gaminimas. Nuplaukite špinatų lapus, nuskabykite kotelius, sudėkite į šaltą vandenį.
Pomidoriukus perpjaukite pusiau, įpjaukite per viduriuką, kad galėtumėte įkišti žiupsnelį daigintų kviečių. Svogūnus supjaustykite griežinėliais. Saulėje džiovintus pomidorus perpjaukite pusiau. Viską sudėkite į vieną indą.
Jautieną supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite į indą, užpilkite soją, dėkite smulkintą čili pipirą, tarkuoto juodojo šokolado, žiupsnelį kakavos, druskos, pipirų. Paragaukite, kad būtų ne per saldžiai, ne per sūriai ar aštriai. Marinuokite maždaug 20 minučių.
Jautienos gabaliukus kepkite ant grotelių iš abiejų pusių po 3 minutes.
Pasiruoškite padažą: dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, balzamiko actą. Pilkite padažą į indą su salotomis, švelniai išmaišykite.
Karštą jautieną dėkite į lėkštę, užklokite salotomis, papuoškite pomidoriukais ir baltu sezamu.
Skanaus!