Reikės:
500 g kvietinių miltų,
150 ml mineralinio vandens,
himalajų druskos,
1 šaukštelis nepilnas cukraus.
Įdaras:
500 g maltos triušienos (galite dėti ir avieną, kiaulieną ar jautiena, čia jau skonio reikalas),
2 svogūnai,
nedidelis pundelis krapų,
100 ml sultinio (naudojau daržovių),
druskos, maltų pipirų pagal skonį.
saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Į puodą supilkite išsijotus miltus kartu su cukrumi ir druska, gerai išmaišykite, tada supilkite mineralinį ir minkykite tešlą. Gausis pakankamai stangri tešla. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 – 40 min. Tuo metu ruoškite įdarą.
Svogūnus sutarkuokite su tarką ir įmaišykite į faršą. Berkite smulkintus krapus, druską, maltus pipirus ir išmaišykite. Nuolat maišydami supilkite sultinį, gerai išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą 20 min., kad sultinys įsigertų į faršą.
Imame tešlą, atgnybiame nedidelį gabaliuką, iškočiojame labai plonai, dedame šaukštą faršo, šonus užspaudžiame su šakute ir dedame į įkaitintą aliejų kepti.
Kepame po 2-3 min. iš abiejų pusių.