„Pagrindinius Velykų stalo patiekalus šeimoje visada gamina tie, kas turi daugiau patirties: mama ar anyta. Žinoma, jokia šventė nepraeina be pagrindinių patiekalų – įvairiaspalvių margučių ir tradicinės baltos mišrainės. Šalia dažnu atveju nugula įdaryti kiaušiniai, įvairūs sumuštinukai ir panašiai. Stengiuosi prie šventinio stalo prisidėti ir aš – pasirūpinu desertu (kas dažniausiai būna koks nors nesudėtingas tortukas), ir kokiais nors įdomesniais užkandžiais“, – pasakoja tinklaraštininkė iš Plungės.

Štai šie užkandukai su šprotais, pasak Romos, tiesiog tobulai tinka prie progos: atrodo puošniai, yra labai skanūs, skoniu puikiai dera prie kiaušinių, o ir pagaminti visai nesudėtinga.

„Svarbiausia neapsirikti perkant baltą duoną: rinkitės kuo šviežesnę ir būtinai be sėklų, nes kitu atveju sukant ji gali sulūžinėti. Bet ir čia nėra padėties be išeities – jei jau pasitaikė trupanti duona, tiesiog prieš sukant sudrėkinkite ją vandeniu. Pažadu, kad šie užkandžiai nuo stalo dings vieni iš pirmųjų!“ – sako „5produktai“ autorė.

Ir nors jau iš tinklaraščio pavadinimo galima įtarti, kad Roma receptus stengiasi kurti iš 5 produktų, tačiau šįsyk jų – šeši. Tinklaraštininkė sako, kad patiekalas toks skanus, jog nieko nebenorėjo keisti.

„Akylesni pastebės, kad šiame recepte naudojami ne 5, o visi 6 ingredientai! Kad apsiskaičiavau, suvokiau tik rašydama receptą, o jis tikrai per geras, kad tik dėl šios priežasties nepasidalinčiau. Pagaminti nėra sudėtinga ir neužtruksite labai ilgai, bet šventinis stalas tikrai bus papuoštas“, – tikina „5produktai“ autorė. Ir priduria, kad gardžiu patiekalu galima puošti ir kasdienį stalą – „juk mažytę šventę sau galima sukurti kiekvieną dieną“.

Užkandžiai su šprotais

Reikės:

8 baltos duonos riekelių
1 skardinės rūkytų šprotų aliejuje
50 g fermentinio sūrio
50 g tepamo sūrelio
Salotų lapelių
marinuotų agurkėlių

prieskoniams – vos vos druskos, česnakų granulių ir krapų

Gaminimas:

1. Duonos riekeles įstrižai perpjauti per pusę ir šiek tiek pakočioti, kad būtų plonesnės.
2. Trikampėlius po vieną sukti į vamzdelį ir sutvirtinti smeigtuku. Roma stengėsi sukti taip, kad viduje liktų nedidelis, iki 2 cm skersmens tarpas.
3. Smulkiai sutarkuoti fermentinį sūrį, sumaišyti jį su tepamu sūreliu ir prieskoniais.
4. Sūrį arbatiniu šaukšteliu užtepti ant nedidelio salotos lapelio. Ant viršaus patupdyti vieną šprotą ir pusę marinuoto agurkėlio.
5. Salotos lapą atsargiai susukti ir ir įdėjau į baltos duonos krepšelį.

Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)