„Korėjietiškos salotos – tai ne tik morkos ir burokėliai. Cukinijos irgi gali būti. Netipiškas yra krapų panaudojimas, bet jie čia puikiai tinka. Patikėkite – tiesiog superinis būdas panaudoti cukinijas“, – rekomenduoja E. Monkievič.

Susiję straipsniai

Korėjietiškos salotos su cukinijomis

Korėjietiškos salotos su cukinijomis
Korėjietiškos salotos su cukinijomis
FOTO: Elžbieta Monkievič | Asmeninis archyvas

Reikės:

1 kg daržovių – cukinijų ir nuvalytų paprikų

druskos cukinijai

krapų saujelės

kalendrų ryšelio

3–4 skiltelių česnako

1 kupino šaukšto maltų kalendrų

1 šaukštelio raudonos paprikos

1 šaukštelio aitriosios maltos paprikos

1 šaukšto cukraus

50 ml ryžių arba obuolių acto

50 ml neutralaus kvapo aliejaus

Gaminimas:

  • Cukinijas supjaustykite plonomis riekelėmis, pasūdykite ir palikite dešimčiai minučių.

  • Po to sudėkite jas į kiaurasamtį, perskalaukite ir nusausinkite.

  • Paprikas supjaustykite juostelėmis.

  • Sudėkite daržoves į dubenį, suberkite smulkintus česnakus, krapus, kalendras.

  • Viską sudėkite kalneliu dubenyje. Ant kalnelio viršūnės suberkite visus prieskonius, cukrų, taip pat supilkite actą.Aliejų pakaitinkite ir karštą supilkite ant salotų. Palaikykite 10 min ir permaišykite. Galima valgyti iš karto, bet geriau palaikyti šaldytuve bent valandą.

  • Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją
Rekomenduojame
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės