„Nežinau, kaip jus, bet mane toks maisto likutis kaip kad ryžiai nervina? O juk tikrai būna, kad, va, imi ir apsiskaičiuoji – priverdi jų tiek, kad visam kaimui užtektų. Tada sėdi ir galvoji, ar kokį troškinį daryti, ar į burrito susukti, ar dar ką pagaminti... Tad ta proga noriu pasiūlyti super paprastą variantą, kur tuos ryžius galima panaudoti“, – sako tinklaraštininkė iš Plungės.
Ryžių kamuoliukai
Reikės:
300 g ryžių
100 g šalto rūkymo lašišos
nedidelio agurko
1 jūrų dumblių lapo
120 g kreminio sūrio
Gaminimas:
1. Agurką supjaustyti mažais kubeliais, lašišą susmulkinti ir sudėti į dubenį šalia vakarykščių (arba šviežiai virtų, bet atvėsusių) ryžių.
2. Jūrų dumblių lapą suglamžyti ir sutrupinti arba galima ir sukarpyti.
3. Sudėti kreminį sūrį ir gerai viską išmaišyti.
4. Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus.Galima valgyti kaip tiesiog užkandį, arba pamirkyti į sojos padažą kaip valgant sušius. Abiem atvejais – labai skanu!
Roma pastebi, kad tokius rutuliukus galima gaminti su smulkintomis krabų lazdelėmis ar tunu. Sekėjai dar rekomendavo rutuliukus apibarstyti kepintomis sezamo sėklomis.
Jau paties tinklaraščio pavadinimas „5produktai“ sako, kad Roma receptus kuria iš 5 produktų. Štai kelios idėjos, kaip neišleidus daug pinigų pasigaminti skanius patiekalus: Tinklaraštininkė Roma įrodė: už 5 eurus galima pagaminti sočią vakarienę dviem ir net keturiems asmenims ar prabangų desertą