Nors Lietuvoje ši prieskoninė daržovė dar nėra populiari, tačiau Biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė neabejoja: sužinoję apie joje esančius antioksidantų kiekius, apie vitamino C, kalcio ir kitų naudingų vitaminų bei medžiagų klodus, ją į mitybą įtrauks ne vienas.

„Tyrimai rodo, kad žmonės, kurie savo mityboje naudoja šią daržovę, turi mažesnę riziką susirgti lėtinėmis ligomis, tokiomis kaip širdies ligos, nutukimas, vėžys, neurologinės ligos bei 2 tipo diabetas. Sukaupti tyrimų duomenys rodo, kad šis augalas pasižymi antimikrobiniu, antivirusiniu, priešuždegiminiu, antimutageniniu, karščiavimą mažinančiu, antispazminiu, antitromboziniu, chemomoduliuojančiu, priešnavikiniu, hepatoprotekciniu, hipoglikeminiu ir atminties sutrikimus mažinančiu poveikiu“, – apie neitikėtiną naudą pasakoja mokslų daktarė.

Susiję straipsniai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės