Kiaušiniai – išskirtinai vertingas maisto produktas – nekaloringas, tačiau turintis daug baltymų, vitaminų, mineralų, sveikųjų riebalų. Viename dideliame kiaušinyje yra vitamino B12, B2, B5, vitamino A, seleno; apskritai kiaušiniuose yra praktiškai visų vitaminų ir mineralų, reikalingų žmogaus organizmui: kalcio, geležies, kalio, cinko, mangano, vitamino E, folio rūgšties ir kt.

Be lukšto virti kiaušiniai

Norintiems maksimalios naudos iš kiaušinių, mitybos ekspertai rekomenduoja virti kiaušinius be lukšto. Kokie argumentai šio gaminimo būdo naudai? Teigiama, kad be lukšto verdami kiaušiniai yra termiškai apdorojami trumpiausią įmanomą laikotarpį, jų trynys išlieka minkštas, taip sustabdomas cholesterolio oksidavimasis. Be to, be lukšto virtų kiaušinių baltymas lengviau virškinamas.

Viename be lukšto virtame kiaušinyje yra: 72 kalorijos, 6,3 g baltymų, 0,4 g angliavandenių, 4,7 g riebalų, 117 mg cholino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)