Kiaušiniai – išskirtinai vertingas maisto produktas – nekaloringas, tačiau turintis daug baltymų, vitaminų, mineralų, sveikųjų riebalų. Viename dideliame kiaušinyje yra vitamino B12, B2, B5, vitamino A, seleno; apskritai kiaušiniuose yra praktiškai visų vitaminų ir mineralų, reikalingų žmogaus organizmui: kalcio, geležies, kalio, cinko, mangano, vitamino E, folio rūgšties ir kt.
Be lukšto virti kiaušiniai
Norintiems maksimalios naudos iš kiaušinių, mitybos ekspertai rekomenduoja virti kiaušinius be lukšto. Kokie argumentai šio gaminimo būdo naudai? Teigiama, kad be lukšto verdami kiaušiniai yra termiškai apdorojami trumpiausią įmanomą laikotarpį, jų trynys išlieka minkštas, taip sustabdomas cholesterolio oksidavimasis. Be to, be lukšto virtų kiaušinių baltymas lengviau virškinamas.