Ponia Lyda iš Vilniaus mus jau nustebina nebe pirmą kartą. Dėkojame už receptą - ir dar pažeriame jos patarimų. Patiekalai iš mėsos kartais reikalauja gudrybių:

Susiję straipsniai

* suktinukams tiks ne tik iš kiauliena, bet ir jautiena,
* maltos mėsos dėti pagal norus - galima ir daugiau,
* baltas padažas - nebūtinas, bet su juo gardžiau,
* geriausia patiekalą pagaminti iš vakaro, sudėti į puodą apkepintus suktinukus, o troškinti kitą dieną. Suktinukai tada būna minkštesni, gardesni

Reikės:
1 kg kiaulienos nugarinės,
300-400 g maltos kiaulienos,
1 stiklinės grybų (džiovinti baravykai, sūdyti grybai, pievagrybiai),
1 svogūno,
1 kiaušinio,
džiūvėsėlių (arba piene mirkyto batono),
druskos,
pipirų,
sviesto kepimui,
aliejaus,
mėsos prieskonių.

Gaminimas. Mėsą supjaustykite griežinėliais, labai gerai išmuškite ir pabarstykite prieskoniais (tiks su čiobreliais, rozmarinais). Kol kiauliena marinuosis ir gers kvapus, padarykite įdarą.

Keptuvėje su trupučiu sviesto pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną su grybais (jei norite, grybus galite permalti) ir sudėkite į maltą mėsą. Taip pat dėkite kitus ingredientus: kiaušinį, džiūvėsėlius, berkite druską, pipirus, prieskonius ir viską gerai išminkykite.

Ant prieskoniais pabarstytų kiaulienos lopų dėkite įdarą, suvyniokite ir persmeikite mediniu smeigtuku.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite suktinukus ir dėkite juos į puodą, kuriame - pjaustyti svogūnai, tarkuotos morkos. Sudėkite suktinukus, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite apie 30 minučių.

Baigiant troškinti, nupilkite skysčius ir supilkite baltą padažą (nebūtinai). Valgykite su bulvėmis.

Pažymėti
Dalintis
Nuomonės