Man šis marinatas patinka tuo, jog jame puikiai subalansuoti visi ingredientai - nesinori nei pridėti, nei atimti. Marinatas tinka gabalais kapotai vištai ruošti, tačiau plaktuku išmuštos vištienos krūtinėlės geriau prisigeria marinato skonio ir kepa žymiai greičiau bei tolygiau, negu gabalai su kaulu.

Gerai išmarinuota vištiena kepama labai karštai ir trumpai, kepti galima ant grilio, orkaitėje arba keptuvėje be teflono, geriausiai įkaista ir temperatūrą laiko ketaus (špižinė) keptuvė. Žinoma, skaniausia - kepta virš išdegusių malkų grilio.

Marinato kiekio užtenka vienai vištai, supjaustytai gabalais, 4-6 vištienos krūtinėlėms paruošti arba visai vištai. Aš naudojau 4 dideles ekologiškos vištienos krūtinėles.

Reikės:
60 ml 5% stiprumo obuolių acto,
80 ml rudo cukraus,
3 šaukštų garstyčių padažo,
3 česnako skiltelių (sutrintų),
2 šaukštų žaliosios citrinos sulčių,
2 šaukštelių druskos,
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Gaminimas. Dideliame dubenyje (ne aliuminio) gerai išmaišykite visus produktus. Vištienos krūtinėles išmuškite plaktuku iki 1-1,5 cm storumo gabaliukų. Vištieną išvoliokite marinate, uždenkite ir palikite šaltai marinuotis 2-12 val.

Paruoškite karštą grilį. Vištienos gabaliukus ištraukite iš marinato, šiek tiek nuvarvinkite. Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių po 5 min.

Kepant orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros. Kepkite vištieną ant grotelių virš skardos iš abiejų pusių po 6 minutes.

Kepant keptuvėje: gerai įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.

Skanaus!