„Mes buratos kitaip nebevalgom! Aš dar ketinu ir pilną stalčių mamos pomidorų užšaldyt! Pabandykit. Burata, alyvuogių aliejus, balzamiko actas, druska, pipirai ir per sūrio tarkelę šaldyto pomidoro tarkuojat kalną! Dangus!“, – instagrame su savo sekėjais kaip visada entuziastingai dalijosi atlikėja, TV laidų vedėja, visuomenininkė Dovilė Filmanavičiūtė.


Susisiekus Filmanavičiūtė primygtinai rekomendavo išbandyti ir patikino: „Tai yra gyvenimo pokytis“.

Pagauta azarto nutariau išbandyti ir aš. Užšaldžiau kelis pomidorus.

Šaldžiau ne tik prisirpusius, bet ir dar kelis mažus žalius. Neabejoju, kad žiemą jie puikiai tiks į sriubą ar troškinį – valgysime ir mėgausimės nuostabiu naminių pomidorų aromatu.

Na o kadangi namie buratos neturėjau, tačiau kaip tyčia kepiau picą, nutariau ją pagardinti šaldyto pomidoro drožlėmis. Jau kone iškepusią picą ištraukiau ir ant jos patarkavau pomidoro.

Tada minutei vėl įkišau į orkaitę – kad pomidoro drožlės sušiltų.

Svarbu neperlaikyti orkaitėje – antraip pomidoras tiesiog sudžius ir atliks prieskonio vaidmenį. Kas, žinoma, irgi nėra blogai.
Aš ištraukiau picą iš orkaitės pačiu laiku – pomidoro aromatas buvo itin ryškus ir labai malonus. Pasijutau lyg užsukusi vakarieniauti į šeimyninę itališką piceriją. Pašilusios pomidorų drožlės itin derėjo prie picos, jos suteikė patiekalui gaivos ir lengvumo – buvo labai skanu!

Manau, kitą kartą bandysiu pomidoro patarkuoti daugiau, tačiau ne ant įdaro viršaus, o tarkuosiu tiesiai ant pado – prieš klojant įdarui skirtus ingredientus. Ir nepilsiu pomidorų padažo. Įtariu, turėtų būti labai gerai.

Skanių atradimų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją