„Mes buratos kitaip nebevalgom! Aš dar ketinu ir pilną stalčių mamos pomidorų užšaldyt! Pabandykit. Burata, alyvuogių aliejus, balzamiko actas, druska, pipirai ir per sūrio tarkelę šaldyto pomidoro tarkuojat kalną! Dangus!“, – instagrame su savo sekėjais kaip visada entuziastingai dalijosi atlikėja, TV laidų vedėja, visuomenininkė Dovilė Filmanavičiūtė.
Susisiekus Filmanavičiūtė primygtinai rekomendavo išbandyti ir patikino: „Tai yra gyvenimo pokytis“.
Šaldžiau ne tik prisirpusius, bet ir dar kelis mažus žalius. Neabejoju, kad žiemą jie puikiai tiks į sriubą ar troškinį – valgysime ir mėgausimės nuostabiu naminių pomidorų aromatu.
Na o kadangi namie buratos neturėjau, tačiau kaip tyčia kepiau picą, nutariau ją pagardinti šaldyto pomidoro drožlėmis. Jau kone iškepusią picą ištraukiau ir ant jos patarkavau pomidoro.
Tada minutei vėl įkišau į orkaitę – kad pomidoro drožlės sušiltų.
Svarbu neperlaikyti orkaitėje – antraip pomidoras tiesiog sudžius ir atliks prieskonio vaidmenį. Kas, žinoma, irgi nėra blogai.
Manau, kitą kartą bandysiu pomidoro patarkuoti daugiau, tačiau ne ant įdaro viršaus, o tarkuosiu tiesiai ant pado – prieš klojant įdarui skirtus ingredientus. Ir nepilsiu pomidorų padažo. Įtariu, turėtų būti labai gerai.
Skanių atradimų!