Kaip maistas gali prisidėti prie ligos malšinimo ir skausmo slopinimo, sergant artritu?

Tam tikri maisto produktai gali padėti sumažinti artrito simptomus, nes jie veikia sąnarių skausmą sukeliantį uždegimą.

Viduržemio jūros regiono šalių mityba, kurioje gausu riebios žuvies, šviežių daržovių, vaisių, neskaldytų grūdų ir sveikųjų riebalų, yra plačiai ištirta ir rekomenduojama artrito simptomams malšinti. Siekiantiems ilgalaikio skausmo malšinimo ir geresnės sąnarių būklės taip pat labai svarbu vengti uždegimą skatinančių maisto produktų.

Daugeliui žmonių mitybos pokyčiai gali būti vertingas, natūralus papildymas medikamentiniam artrito gydymui. Štai į kokius produktus verta atkreipti dėmesį:

Kalbant apie artrito ir maisto ryšį sklando ne vienas mitas. Patvirtinkite arba paneikite juos. Vienas tokių – teigiama, kad valgant nakvišines daržoves (bulves, pomidorus, paprikas, baklažanus) artritas paūmėja. Tiesa?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)