Lašišos nauda sveikatai
Dietistė Indrė Trusovė su šeima itin mėgsta lašišą ir pabrėžia šios žuvies maistingumą ir naudą sveikatai.
„Lašiša yra ypatingai maistingas produktas, kuris rekomenduojamas, kai norima valgyti ne tik skaniai, bet ir subalansuotai. Ši žuvis yra turtinga savo vitaminais ir mikroelementais, joje aptinkamas didžiausias omega-3 riebalų rūgščių, galinčių padėti palaikyti gerą smegenų veiklą, gerinti atmintį bei stiprinti širdies sveikatą, kiekis“, – pranešime žiniasklaidai apie lašišos naudą kalba I. Trusovė.
Pasak jos, be omega-3 riebalų rūgščių, lašiša turi ir nemažai mūsų nervų ir kraujo ląstelėms naudingo vitamino B, seleno, o taip pat ir vitamino D, kuris suteikia energijos, gali padėti gydant nemigą, depresiją. „Geriausias dalykas, kuris visada sumažina stresą ruošiantis šventėms yra planavimas. Ramiai atsisėdu, susirašau, ką gaminsiu, peržiūriu kokių produktų turiu namuose, susidarau pirkinių sąrašą“, – apie maisto gaminimą šventiniu laikotarpiu pasakoja I. Trusovė.
O kad pasiruošimas Naujųjų metų sutikimui būtų kuo lengvesnis ir paprastesnis, dietistė dalijasi greitai paruošiamais ir piniginei draugiškais receptais su sūdyta lašiša.