Reikės:
lavašo,
tepamojo lydyto sūrelio apie 170-200 g,
150 g lašišos (sūdytos/rūkytos) arba bet kokių mėgstamų plonai pjaustytų mėsos gaminių (dešros, kumpio ir t.t.),
agurko arba paprikos,
salotų arba gražgarstės lapų,
krapų, pipirų.
Gaminimas:
Lavašą dedame ant kepimo popieriaus arba ant maistinės plėvelės. Tada jį tolygiai aptepame kreminiu sūriu.
Ant jo paskirstome lašišą arba mėsytę. Jei imate lašišą, galime naudoti jau pjaustytą riekelėmis arba filė, kurią supjaustyti plonomis juostelėmis.
Toliau dedame salotų lapus, pasmulkintus krapus ir plonom riekelėmis supjaustytas daržovės. Pabarstome pipirais.
Lavašą kuo standžiau susukame į ritinį, įsukame į popierių arba į maistinę plėvelę. Palyginame, apspaudome, kad būtų standus ritinėlis. Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, galime lengvai paslėgti.
Patarimas:
Galime naudoti ir kitus norimus priedus: įvairių rūšių tepamus sūrius, pridėti pelėsinio sūrio gabaliukų, smulkintas alyvuoges, kaparėlius, špinatų lapus, sutarkuotą kietai virta kiaušinį, kedro riešutus ir t.t.