Reikės:

Suktinukai

lavašo,

tepamojo lydyto sūrelio apie 170-200 g,

150 g lašišos (sūdytos/rūkytos) arba bet kokių mėgstamų plonai pjaustytų mėsos gaminių (dešros, kumpio ir t.t.),

agurko arba paprikos,

salotų arba gražgarstės lapų,

krapų, pipirų.

Gaminimas:

Suktinukai
  • Lavašą dedame ant kepimo popieriaus arba ant maistinės plėvelės. Tada jį tolygiai aptepame kreminiu sūriu.

  • Ant jo paskirstome lašišą arba mėsytę. Jei imate lašišą, galime naudoti jau pjaustytą riekelėmis arba filė, kurią supjaustyti plonomis juostelėmis.

  • Toliau dedame salotų lapus, pasmulkintus krapus ir plonom riekelėmis supjaustytas daržovės. Pabarstome pipirais.

  • Lavašą kuo standžiau susukame į ritinį, įsukame į popierių arba į maistinę plėvelę. Palyginame, apspaudome, kad būtų standus ritinėlis. Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, galime lengvai paslėgti.

    Patarimas:

    Galime naudoti ir kitus norimus priedus: įvairių rūšių tepamus sūrius, pridėti pelėsinio sūrio gabaliukų, smulkintas alyvuoges, kaparėlius, špinatų lapus, sutarkuotą kietai virta kiaušinį, kedro riešutus ir t.t.

Suktinukai