Sūrių lenta yra dėkinga tuo, kad ant jos galite dėti tiek skirtingų sūrių, kiek tik geidžia jūsų ir jūsų valgytojų širdis.
Sūrių lenta atveria galimybes fantazijai, nes galite išnaudoti įvairius užkandžių, džemų ir uogienių likučius. Be abejo, galite pasididžiuoti ir savo virtomis uogienėmis, ruoštomis užtepėlėmis ir sodo bei daržo gėrybėmis.
Nors fantazijai ribų nėra, tačiau visuomet pravers ir patarimai, dėl kurių mes čia ir susirinkome.
Kaip pasirinkti sūrius? Aš siūlau į viską žvelgti paprastai ir rinktis tiesiog skirtingas 4–7 sūrių rūšis, kaip, pavyzdžiui:
- vieną ar du sūrius su pelėsiu (mėlynuoju ar baltuoju),
- šviežią minkštąjį sūrį, pavyzdžiui, mocarelą
- puskietį
- kietąjį
- varškės sūrį
- ožkos sūrį
Mano sūrių lentos penketukas:
- puskietis
- varškės sūris
- sūris su mėlynuoju pelėsiu
- mocarela
- kietasis sūris
Sūrių lentos papildomi priedai ir pagardai:
- figos
- mėtos
- kokosų drožlės
- džiovinti obuoliai (ar kt. mėgstami džiovinti vaisiai)
- persikai ar nektarinai
- gervuogės
- agrastai
- slyvos
- mėlynosios vynuogės
- šaltalankių džemas
- braškių uogienė
- vyšnių uogienė
- mėgstami duoniukai (aš labai mėgstu su džiovintais vaisiais ir riešutais)
- grissini lazdelės
- krekeriai
Nebijokite interpretuoti!
Drąsiai galite rinktis ir kitus savo mėgstamus priedus:
- vyšnias, trešnes, braškes ir kitas uogas
- obuolienę, kriaušių džemą
- juodųjų serbentų uogienę, slyvienę
- įvairias mėgstamas duoneles, duonas ir duonos traškučius
- mėgstamus riešutus: anakardžius, lazdyno, graikinius ar kt.
- marinuotus artišokus, alyvuoges, džiovintus pomidorus
Sūrių ir pagardų deriniai:
- puskietis + vyšnių uogienė, šaltalankių džemas, agrastai
- varškės sūris + gervuogės, šilauogės, braškių uogienė
- sūris su mėlynuoju pelėsiu + persikai, džiovinti obuoliai, riešutai, šaltalankių džemas, braškių uogienė
- mocarela + figos, mėtos, kokoso drožlės, braškių uogienė
- kietasis sūris + krekeriai, vynuogės, slyvos