Aukso kaina penktadienį viršijo 2 700 JAV dolerių, sumušdama naują rekordą, dėl išaugusio geopolitinio netikrumo – įskaitant padėtį Vidurio Rytuose, kur Izraelis teigia nukovęs „Hamas“ vadą Yahya Sinwarą – prekeiviams skubant investuoti į šią saugią biržos prekę.

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis tikina, kad nors Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) auga, tačiau produktyvumas – mažėja. Pasak jo, jei tai tęsis ir toliau, šalies konkurencingumas gali kristi, o ekonomikos augimas gali sustoti, kaip tai įvyko Estijoje.

Rugsėjį fiksuoti 3,4 proc. mažesni butų pardavimų rezultatai, palyginti su rugpjūčiu, tačiau sandoriai augo 8,4 proc. palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Iš viso praėjusį mėnesį Lietuvoje sudaryti 2650 butų sandorių, o brangiausi susitarimai sudaryti Vilniuje, praneša „Verslo žinios“.

Nuo šių metų lapkričio 1 d. keičiantis reikalavimams dėl sodo namelių dydžio ir aukščio gyventojai suskubo registruoti jau pradėtas statybas, rašoma pranešime žiniasklaidai. Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) pristato naują elektroninę priemonę, kuri leis greičiau patvirt...

Keleivių pervežimo bendrovė „Kautra“ pranešime žiniasklaidai nurodo, kad tolimojo susisiekimo autobusuose jau įdiegė atsiskaitymo kortelėmis sistemą. Kaip teigiama, nuo šiol keliauti bus patogiau, nes pamiršus grynuosius, už bilietus bus galima atsiskaityti greitai ir paprastai, naudojant bekontakte...

Likus kelioms savaitėms iki JAV prezidento rinkimų, aukso kaina pasiekė naują rekordą. Londono biržoje kaina už Trojos unciją (apie 31,1 gramo) pakilo iki 2 688 JAV dolerių – tai maždaug trimis doleriais daugiau nei ligšiolinis rugsėjo pabaigos rekordas.