15
Kitas

Kesadalijos su vištiena

„Maximos“ receptų idėjų partnerė, maisto tinklaraštininkė Simona Lubauskaitė pranešime žiniasklaidai prisipažįsta, kad pati ne taip ir seniai pamėgo įvairiausių skonių kupiną meksikietišką virtuvę. Tinklaraštininkę labiausiai ją žavi šio krašto virtuvės įvairovė bei skonių gausa.

„Man meksikietiška virtuvė asocijuojasi su spalvomis, paprastumu ir dalijimusi. Šios šalies įkvėpti patiekalai vis dažniau atsiranda ant mūsų stalo, ypač takai vasaros metu. Manau, kad takai – puikus patiekalas, skirtas dalintis, o tokių valgių juk dažniausiai ir norisi vasarą. Be to, mane žavi ir šio patiekalo variacijos, patenkinančios tiek vegetarus, tiek mėsos mėgėjus. Išties rekomenduoju Meksikos skonius šią vasarą pakviesti visiems į savo virtuves“, – teigia S. Lubauskaitė.

Takai su krevetėmis

Tortilijos

Įsileisti į savo namų virtuvę Meksikos virtuvės gardėsius maisto tinklaraštininkė S. Lubauskaitė kviečia išbandant pasigaminti gaivų, vasarai puikiai tinkantį takų su krevetėmis patiekalą, kuris tiks ir šventėms su draugais, ir šeimos vakarienėms.

Šiam valgiui paruošti reikės:

  • takams skirtų tortilijų;

  • 250 g krevečių;

  • jogurtinio padažo;

  • aliejaus (kepimui);

  • gvakamolės padažo;

  • raudonojo kopūsto;

  • 1 žaliosios citrinos;

  • kalendros;

  • raudonųjų marinuotų svogūnų;

  • druskos, saldžiosios paprikos miltelių ir česnako granulių (pagal skonį).

Gvakamolės padažui paruošti jums reikės:

Gvakamolė
  • 1 didelio prinokusio avokado;

  • 1 pomidoro;

  • 1 Chalapos aitriosios paprikos;

  • 1 žaliosios citrinos (sulčių);

  • 1 skiltelės česnako;

  • smulkintos kalendros;

  • druskos (pagal skonį).

Jogurtiniam padažui paruošti jums reikės:

  • 1 skiltelės česnako;

  • smulkintos kalendros;

  • 1 žaliosios citrinos (sulčių);

  • 4 v. š. graikiško jogurto;

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;

  • 1 a. š. medaus;

  • druskos (pagal skonį).

Gaminimas

Tortilijos
  • Paruoškite jogurtinį padažą sutrindami visus ingredientus ir palikite, kad šiek tiek kalendros lapelių liktų nesutrintų.

  • Paruoškite gvakamolę: šakute sutrinkite avokadą, supjaustykite pomidorą, Chalapos aitriąją papriką, susmulkinkite kalendrą. Viską sumaišykite, įspauskite žaliosios citrinos sultis, įberkite druskos.

  • Krevetes apibarstykite druska, saldžiosios paprikos milteliais, česnako granulėmis ir iškepkite keptuvėje.

  • Tuomet pašildykite tortilijas, ant jų tepkite gvakamolę, dėkite krevetes, smulkintą raudonąjį kopūstą, viską apšlakstykite jogurtiniu padažu. Ant viršaus galite uždėti dar svogūno, kalendros ar užspausti žaliosios citrinos sulčių. Viską skaniai paruošę – mėgaukitės!

15
Kitas

Kesadalijos su vištiena