Tačiau kartais ir pats kūnas praneša apie galimą vitaminų stoką. Pvz., daugeliui gerai žinomas magnio trūkumo požymis yra mėšlungis. Taip pat turbūt esate girdėję, kad apie kai kurių svarbių medžiagų trūkumą gali pranešti ir skilinėjantys lūpų kampučiai ar išsausėjusi oda arba plaukai. Apie tai neseniai portalui Delfi komentavo „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Sigita Korbutaitė. Interviu su ja rasite čia.

Šįkart siūlome sužinoti apie penkis subtilius organizmo pokyčius, kurie gali reikšti, kad galbūt jums trūksta geležies, vitamino C ir kalcio. Laiku nesiėmus priemonių, gresia rimtos problemos, tokios, kaip galvos skausmai, kaulų lūžiai ar širdies ligos. Tarp šių vitaminų stygiaus požymių – ir sąnarių traškėjimas, ar per anksti pražilę plaukai.

Minėtuosius požymius išvardijo Harvardo universitetą baigęs gydytojas gastroenterologas daktaras Saurabhas Sethi iš Kalifornijos, JAV, daugiau nei 1,6 mln. kartų peržiūrėtame vaizdo įraše, kuris pasirodė po neseniai atlikto „Lancet“ medicinos žurnalo tyrimo. Šio tyrimo metu nustatyta, kad pusė pasaulio gyventojų nevartoja pakankamai mikroelementų, kurių organizmui reikia nedideliais kiekiais, kad išvengtų ligų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją