„Čia yra didžiausias mano gyvenimo reivas. Aš nesu buvusi nė vienoje kulinarinėje laidoje, – juokėsi laidos viešnia. – Kai sulaukiau pakvietimo atvykti į laidą, paskambinusi klausiau mamos: ką man daryti, gal išsikviesti kurjerį į laidą, kad atvežtų maisto? Juk galiu išvirti nebent koldūnų ar dešrelių.“

Vis tik mama, kaip juokdamasi sakė G. Kilčiauskienė, priminė jos talentą, apie kurį pati dainininkė buvo pamiršusi. Pasirodo, išskirtinio balso savininkė ir virtuvėje gali sukurti tikrus meno kūrinius. Laidos žiūrovams ji parodė, kaip ant sluoksniuotos tešlos „nutapyti“ valgomą paveikslą.

Reikės:

400 g šaldytos bemielės tešlos

300 ml kreminio sūrio

žalios cukinijos

kelių pievagrybių

kelių vyšninių pomidorų

1 šaloto svogūno

1 paprikos

kelių smidrų

žaliųjų ir (ar) juodųjų alyvuogių

šviežių žalumynų (petražolių, krapų, bazilikų)

Gaminimas:

  1. Skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, patiesiame sluoksniuotą tešlą.

  2. Ant jos tepame kreminį sūrį – neišteptus paliekame tik kraštelius.

  3. Tuomet iš to, ką turime ir labiausiai mėgstame, dėliojame paveikslą. Giedrė savo gamtos motyvų peizažui panaudojo įvairias daržoves. Dainininkė pataria – naudokite kuo daugiau spalvų!

  4. Tešlos kraštelius patepame kiaušinio plakiniu arba pienu.

  5. Šauname į orkaitę ir kepame tiek, kiek nurodyta ant tešlos pakuotės.

  6. Pyragas valgomas atvėsęs. Skanaus!

Viso pokalbio kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.