Puslapio „Lieknėti paprasta“ kūrėja šį receptą atsimena iš vaikystės. Tačiau mitybos konsultantė receptą patobulino, kad jame neliktų pridėtinio cukraus. O jo įprastai dedama tiek į varškę, tiek į želė.
„Dabar šį desertą gaminu keliskart per mėnesį, nes kai vaikai paragavo, tai vis dažniau paprašo. Mane labai džiugina, kad galiu vaikams pasiūlyti sveikesnę šio deserto versiją. Rekomenduočiau gaminti kiekvienam, kas nori saldumynų, bet tuo pačiu rūpinasi savo sveikata, figūra ir ieško sveikesnių saldumynų alternatyvų“, – sako mitybos konsultantė Milda Rapšytė.
Varškės desertas
Ingredientai:
Varškė – 800 g (skysta kreminė, skirta kepiniams); jei tokios neturite, galite maišyti per puse įprastą varškę su grūdėtą, arba su graikišku jogurtiu ir gerai suttrinti
Želatina – 50 g
Karštas vanduo – 120 g
Becukrė želė – 2 pakeliai (gražiau bus, jei rinksitės skirtingų spalvų)
Saldiklis – pagal skonį
Gaminimas:
* Iš vakaro paruošti želė iš pakelių – kad spėtų sustingti. Ruošti pagal nurodytą instrukciją, tik vandens galima pilti šiek tiek mažiau.
* Ruošiant desertą želatiną užpilti karštu vandeniu ir maišant ištirpinti karšto vandens vonelėje.
Tada ją supilti į varškės masę, paskanintą saldikliu. Viską gerai išmaišyti.
Į varškės masę sudėti kubeliais pjaustytą želė.
Supilti į formą, maistine plėvele išklotą formą ir dėti šaldytuvą kelioms valandoms arba kol sustings.
Skanaus!