„Aš nenorėjau ateiti į šitą laidą, nes manęs niekas nėra matęs gaminančios, na išskyrus namuose. O dabar visi pamatys, kaip aš nemoku gaminti, – laidoje juokėsi prie puodų stojusi dainininkė. – Kita vertus, nors aš sakau, kad nemoku, bet paskui visi pirštelius apsilaižo. O šiandien gaminsime lašišą – tai yra paprastas patiekalas ir jis visada pasiteisina.“

Reikės:

Susiję straipsniai

lašišos filė

200–400 g rudųjų ryžių

brokolių (apvirtų)

pievagrybių

paprikos

česnakų

druskos

pipirų

Patiekimui:

petražolių

krapų

citrinos

Gaminame:

  • Užverdame puodą su vandeniu. Jam užvirus įberiame druskos ir dedame virti ryžius.

  • Supjaustome daržoves: brokolį, papriką, pievagrybius.

  • Viską dedame į vieną dubenį. Jei mėgstame, pridedame česnako skiltelių. Pašlakstome aliejumi.

  • Lašišą pagardiname druska ir dedame į kepimo indą, išklotą folija.

  • Ant žuvies viršaus sudedame daržoves, apibarstome smulkintais žalumynais. Indą uždengiame folija ir pašauname kepti į orkaitę.

  • Skanaus!

Viso pokalbio su J. Šeduikyte kviečiame pasiklausyti laidos „Šeimų virtuvė“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės