„Aš nenorėjau ateiti į šitą laidą, nes manęs niekas nėra matęs gaminančios, na išskyrus namuose. O dabar visi pamatys, kaip aš nemoku gaminti, – laidoje juokėsi prie puodų stojusi dainininkė. – Kita vertus, nors aš sakau, kad nemoku, bet paskui visi pirštelius apsilaižo. O šiandien gaminsime lašišą – tai yra paprastas patiekalas ir jis visada pasiteisina.“
Reikės:
lašišos filė
200–400 g rudųjų ryžių
brokolių (apvirtų)
pievagrybių
paprikos
česnakų
druskos
pipirų
Patiekimui:
petražolių
krapų
citrinos
Gaminame:
Užverdame puodą su vandeniu. Jam užvirus įberiame druskos ir dedame virti ryžius.
Supjaustome daržoves: brokolį, papriką, pievagrybius.
Viską dedame į vieną dubenį. Jei mėgstame, pridedame česnako skiltelių. Pašlakstome aliejumi.
Lašišą pagardiname druska ir dedame į kepimo indą, išklotą folija.
Ant žuvies viršaus sudedame daržoves, apibarstome smulkintais žalumynais. Indą uždengiame folija ir pašauname kepti į orkaitę.
Skanaus!
Viso pokalbio su J. Šeduikyte kviečiame pasiklausyti laidos „Šeimų virtuvė“ įraše.