„Kiekvieną pavasarį šiltnamyje, kai tik baigiasi įšalas, beriu ridikėlių ir krapų sėklų ir tupdau svogūnų sėjinukus. Užaugus sodriems laiškams, galvas nupjaudavau ir ... išmesdavau. Kaskart skaudančiomis mintimis, kad tai švaistymas“, – savo patyrimais dalijasi tinklaraštininkė.
„Kadangi peržiem nė vieno neprireikė, šį pavasarį apžiūrėjom, iš nuostabos pakraipėm galvas – mat jie buvo absoliučiai nepakitę, kieti ir sultingi.
Na o ką veikti su tokiu kiekiu laiškų? Renata Šniolienė jokiu būdu nepataria jų išmesti – yra puikus būdas, kaip juos panaudoti.
Štai ką daro Renata:
* Laiškus pjaustau, sudedu į popierinius maišelius (jie sugeria svogūnų sultis), markeriu užrašau kas viduje (mat nepersišviečia) ir nešu į šaldiklį.
* Naudoju kepdama omletus, purią kiaušinienę, sūrius blynus, kišus, varškės apkepus, dedu į padažus ir mėsos marinatus.
* Dalį laiškų šaldau kartu su krapais, tai – visos vasaros šaltibarščių pagrindas. Jis, beje dar ir atlieka šaldytojo vaidmenį: beriu į kefyrą ar jogurtą tiesiai iš šaldiklio – super!
Tikimės, kad „Kūmutės virtuvės“ autorės patarimai bu naudingi ir jums.