„Kiekvieną pavasarį šiltnamyje, kai tik baigiasi įšalas, beriu ridikėlių ir krapų sėklų ir tupdau svogūnų sėjinukus. Užaugus sodriems laiškams, galvas nupjaudavau ir ... išmesdavau. Kaskart skaudančiomis mintimis, kad tai švaistymas“, – savo patyrimais dalijasi tinklaraštininkė.

Ir štai pernai pavasarį Rrenata galvų neišmetė, sudėjo į medinę dėžutę ir padėjo katilinėje. Kaip sako, su mintimi, kad jei žiemą pritruks svogūno sriubai, turės savų, kad ir labai mažų.

„Kadangi peržiem nė vieno neprireikė, šį pavasarį apžiūrėjom, iš nuostabos pakraipėm galvas – mat jie buvo absoliučiai nepakitę, kieti ir sultingi.
Ėmėm ir sukišom į žemę kovą ir voilà – maišas laiškų! Pjaunu galvas, dedu į popieriumi išklotą medinę dėžę ir kitą pavasarį bandysime vėl, gal būsiu atradusi, kad svogūnai yra daugiamečiai“, – šypsosi R. Šniolienė.

Na o ką veikti su tokiu kiekiu laiškų? Renata Šniolienė jokiu būdu nepataria jų išmesti – yra puikus būdas, kaip juos panaudoti.

Štai ką daro Renata:

* Bent 5 dienas iki rovimo svogūnų nebelaistau, raunu atsargiai, nupurtau žemes ir dedu viena eile, kad žemės nepapultų ant laiškų. Nes ruošiant šaldymui (taip taip, svogūnų laiškus galima šaldyti) jų nevalia plauti. Nebent nuplauti ir visiškai išdžiovinti, antraip bus ledo luitas ir beskonė masė.
* Laiškus pjaustau, sudedu į popierinius maišelius (jie sugeria svogūnų sultis), markeriu užrašau kas viduje (mat nepersišviečia) ir nešu į šaldiklį.
* Naudoju kepdama omletus, purią kiaušinienę, sūrius blynus, kišus, varškės apkepus, dedu į padažus ir mėsos marinatus.

* Dalį laiškų šaldau kartu su krapais, tai – visos vasaros šaltibarščių pagrindas. Jis, beje dar ir atlieka šaldytojo vaidmenį: beriu į kefyrą ar jogurtą tiesiai iš šaldiklio – super!

Tikimės, kad „Kūmutės virtuvės“ autorės patarimai bu naudingi ir jums.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)