Šie Kijevo kotletai yra be papildomų riebalų, jie kepami sausai. Kijevo kotletų išorė traški, o vidus – nepaprastai sultingas ir aromatingas. Ir, kaip pasakoja dietistė, juos labai mėgsta ne tik ji ir vyras, bet ir mažametis sūnus.

O procesas – labai greitas.

Susiję straipsniai

Kijevo kotletai

Panavės Kijevo kotletai
Panavės Kijevo kotletai
FOTO: Asmeninis archyvas

Reikės:

500 g vištienos filė (2 pilnos puselės)

30 g sviesto

1 v. š. smulkintų šviežių krapų

1 didelės susmulkintos česnako skiltelės

druskos pagal skonį

juodųjų pipirai pagal skonį

2 kaupinų šaukštų gysločio luobelių

2 kaupinų šaukštų maltų migdolų

Galima naudoti ir panko džiūvėsėlius, bet dietistė Laura Panavė nerekomenduoja jais piktnaudžiauti.

1 v. š. saldžiosios maltos paprikos

1 M dydžio kiaušinio

Gaminimo eiga:

  • Vištienos krūtinėlės puseles dalinti perpus – išeina 4 filė puselės. Filė gerai išmušti – turi būti labai plonas (4–5 mm storio) kepsnelis.

  • Tada ant išmuštos mėsos dėti gabalėlį sviesto, smulkinto česnako, krapų ir stipriai suvynioti. Laura užlenkia kraštus, kad sviestas neišbėgtų.

  • Gautą suktinuką pamirkyti kiaušinio plakinyje su prieskoniais, tada – paruoštuose džiūvėsėliuose iš gysločio luobelių ir maltų migdolų (arba panko džiūvėsėliuose), sumaišytuose su saldžiosios paprikos milteliais.

  • Dėti į karšto oro gruzdintuvę ar orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

  • Patiekti su sezoninėmis daržovėmis, gruzdintais batatais, graikiško jogurto padažu.

Rekomenduojame
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės