Šie Kijevo kotletai yra be papildomų riebalų, jie kepami sausai. Kijevo kotletų išorė traški, o vidus – nepaprastai sultingas ir aromatingas. Ir, kaip pasakoja dietistė, juos labai mėgsta ne tik ji ir vyras, bet ir mažametis sūnus.
O procesas – labai greitas.
Kijevo kotletai

Reikės:
500 g vištienos filė (2 pilnos puselės)
30 g sviesto
1 v. š. smulkintų šviežių krapų
1 didelės susmulkintos česnako skiltelės
druskos pagal skonį
juodųjų pipirai pagal skonį
2 kaupinų šaukštų gysločio luobelių
2 kaupinų šaukštų maltų migdolų
Galima naudoti ir panko džiūvėsėlius, bet dietistė Laura Panavė nerekomenduoja jais piktnaudžiauti.
1 v. š. saldžiosios maltos paprikos
1 M dydžio kiaušinio
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėlės puseles dalinti perpus – išeina 4 filė puselės. Filė gerai išmušti – turi būti labai plonas (4–5 mm storio) kepsnelis.
Tada ant išmuštos mėsos dėti gabalėlį sviesto, smulkinto česnako, krapų ir stipriai suvynioti. Laura užlenkia kraštus, kad sviestas neišbėgtų.
Gautą suktinuką pamirkyti kiaušinio plakinyje su prieskoniais, tada – paruoštuose džiūvėsėliuose iš gysločio luobelių ir maltų migdolų (arba panko džiūvėsėliuose), sumaišytuose su saldžiosios paprikos milteliais.
Dėti į karšto oro gruzdintuvę ar orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Patiekti su sezoninėmis daržovėmis, gruzdintais batatais, graikiško jogurto padažu.