110
Kitas

Tėčio obuolienės receptas – be cukraus

Obuolienė orkaitėje – su karamelės poskoniu

Neringos obuolienė

Receptu dalijasi tinklaraščio „NerLin virtuvės džiazas“ autorė Neringa Lindman. „Man labai patiko, jei nebandėte, – rekomenduoju“, – sako Neringa.

Reikės:

• 1,5 kg jau nuvalytų obuolių

• 0,5 kg abrikosų be kauliukų

• 700–800 g cukraus

• 2 v. š. citrinos sulčių

• 2 cinamono lazdelės (nebūtina)

Gaminimas:

  • Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome.

  • Išėmę abrikosų kauliukus, juos taip pat supjaustome.

  • Užpilame citrinos sultimis, lengvai permaišome.

  • Užpilame cukrumi ir uždengę paliekame 8–12 val. arba per naktį.

  • P.S. galite iškart viską sudėti į indą, kuriame po to kepsite (aš kepiau gilioje špižinėje keptuvėje).

  • Kitą dieną, obuolius su abrikosais lengvai permaišome (jei naudosite, įdėkite cinamono lazdeles), uždengiame dangčiu ar folija ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 2 val. kas pusvalandį lengvai permaišydami.

  • Likus 10 min iki pabaigos, išimame cinamoną ir baigiame kepti be dangčio.

  • Karštą obuolienę supilstome į sterilizuotus stiklainius, užsukame dangteliais bei uždengę rankšluosčiu, paliekame atvėsti.

  • P.P.S. panašiai gaminu obuolių sūrį, tik pabaigoje dar paverdu ant viryklės, kol įgauna reikiamą konsistenciją.

110
Kitas

Tėčio obuolienės receptas – be cukraus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)