Obuolienė orkaitėje – su karamelės poskoniu
Receptu dalijasi tinklaraščio „NerLin virtuvės džiazas“ autorė Neringa Lindman. „Man labai patiko, jei nebandėte, – rekomenduoju“, – sako Neringa.
Reikės:
• 1,5 kg jau nuvalytų obuolių
• 0,5 kg abrikosų be kauliukų
• 700–800 g cukraus
• 2 v. š. citrinos sulčių
• 2 cinamono lazdelės (nebūtina)
Gaminimas:
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome.
Išėmę abrikosų kauliukus, juos taip pat supjaustome.
Užpilame citrinos sultimis, lengvai permaišome.
Užpilame cukrumi ir uždengę paliekame 8–12 val. arba per naktį.
P.S. galite iškart viską sudėti į indą, kuriame po to kepsite (aš kepiau gilioje špižinėje keptuvėje).
Kitą dieną, obuolius su abrikosais lengvai permaišome (jei naudosite, įdėkite cinamono lazdeles), uždengiame dangčiu ar folija ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 2 val. kas pusvalandį lengvai permaišydami.
Likus 10 min iki pabaigos, išimame cinamoną ir baigiame kepti be dangčio.
Karštą obuolienę supilstome į sterilizuotus stiklainius, užsukame dangteliais bei uždengę rankšluosčiu, paliekame atvėsti.
P.P.S. panašiai gaminu obuolių sūrį, tik pabaigoje dar paverdu ant viryklės, kol įgauna reikiamą konsistenciją.