15
Kitas

Naminis pomidorų padažas

Tam tikro padažo skonis geriausiai ir atsiskleidžia tik su jam tinkamai parinktos rūšies makaronais. Norėdami tuo įsitikinti, galite net paeksperimentuoti, pavyzdžiui, paragaukite vieno populiariausių Bolonijos padažo su smulkiais spagečiais ir su stambesniais makaronais, – netruksite įsitikinti, kad pastarieji yra kur kas geresnis pasirinkimas.

Jūsų patogumui dalijamės ne tik pasaulyje mėgstamiausių makaronų padažų receptais, bet ir patogia atmintine, kuria galėsite vadovautis patogiai prisilipdę prie šaldytuvo.

Makaronai su Marinaros padažu

Sočiam amerikietišku stiliumi ruoštam patiekalui su stambiai pjaustytomis daržovėmis, pavyzdžiui, morkomis ir svogūnais, rekomenduojama rinktis trumpus, bet stambius makaronus, turinčius faktūriškumo (tiks rigatoni, kriauklės formos makaronai ar creste di gallo).

Marinaros padažas

Reikės:

  • 400 g šviežių arba konservuotų pomidorų be odelių savose sultyse
  • 1 raudonojo svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • ryšulėlio šviežių raudonėlių arba bazilikų
  • ryšulėlio petražolių
  • 0,5 a. š. druskos
  • 1 a. š. rudojo cukraus
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Didelėje keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitiname aliejų. Jame apkepiname susmulkintus svogūnus ir česnaką.
  2. Jei naudojame šviežius pomidorus, kryžmai įpjauname jų odelę ir juos trumpam panardiname į verdantį vandenį, tuomet nulupame ir supjaustome. Jei naudojame konservuotus pomidorus, juos taip pat susmulkiname.
  3. Pomidorų masę ant silpnos ugnies verdame apie 20 minučių, kol padažas sutirštėja. Jei pastebime didelių pomidorų gabalėlių, padažą sutriname trintuvu.
  4. Virimo pabaigoje sudedame prieskonines žoleles.
  5. Įberiame druskos, cukraus ir juodųjų pipirų.
15
Kitas

Naminis pomidorų padažas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)