Maistinė vertė
Viename vidutinio dydžio mandarine, kuris sveria apie 88 g, yra šių maistinių medžiagų:
12 g angliavandenių,
0,7 g baltymų,
0,3 g riebalų,
2 g ląstelienos,
vitamino C – 26 proc. rekomenduojamos paros normos (RPN),
magnio – 2,5 proc. RPN,
kalio – 3 proc. RPN,
vario – 4 proc. RPN,
geležies – beveik 1 proc. RPN,
47 kalorijos.
Mandarinai gardūs, saldūs, taip pat vertingi – juose gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų, kurie būtini, kad organizmas būtų sveikas.
Stiprina imuninę sistemą
Kadangi mandarinuose yra daug vitamino C, jie neabejotinai stiprina imuninę sistemą.
Vitaminas C – antioksidantas, kuris aktyvina imuninės sistemos ląsteles kovoti su oksidacine pažaida. Šis vitaminas taip pat naikina žalingus mikrobus.