Maistinė vertė

Viename vidutinio dydžio mandarine, kuris sveria apie 88 g, yra šių maistinių medžiagų:

12 g angliavandenių,

0,7 g baltymų,

0,3 g riebalų,

2 g ląstelienos,

vitamino C – 26 proc. rekomenduojamos paros normos (RPN),

magnio – 2,5 proc. RPN,

kalio – 3 proc. RPN,

vario – 4 proc. RPN,

geležies – beveik 1 proc. RPN,

47 kalorijos.

Mandarinai gardūs, saldūs, taip pat vertingi – juose gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų, kurie būtini, kad organizmas būtų sveikas.

Kadangi mandarinuose yra daug vitamino C, jie neabejotinai stiprina imuninę sistemą.

Vitaminas C – antioksidantas, kuris aktyvina imuninės sistemos ląsteles kovoti su oksidacine pažaida. Šis vitaminas taip pat naikina žalingus mikrobus.

Vitaminas C reikalingas odos regeneraciniams procesams, o didesnės jo papildų dozės spartina žaizdų gijimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją