Vienos seniausių, tūkstančius metų Afrikoje ir Pietryčių Azijoje auginamų kruopų – soros. Šias kruopas labai patogu laikyti, nes į jas neįsimeta maistinės kandys. Europoje ir JAV galima nusipirkti įvairių rūšių sorų kruopų, o Lietuvoje paplitusios Setaria italica rūšies sorų kruopos – maži, gelsvi grūdeliai.
Sorų kruopų nauda:
Soros – žemo glikemijos indekso (GI) maisto produktas, todėl jų suvalgius kraujyje staigiai nepadidėja cukraus koncentracija. Mitybos ekspertų teigimu, sorose yra sunkiau virškinamų angliavandenių – skaidulinių medžiagų ir nekrakmolingųjų sacharidų, tad jos – tinkamas valgis daugeliui, o ypač tiems, kurie serga antrojo tipo cukriniu diabetu.
Kadangi sorų kruopose yra daug amino rūgšties triptofano, jos gali gerinti nuotaiką. 2014 m. tyrimu pagrįsta, kad valgant daug triptofano turinčių maisto produktų švelnėja depresijos ir nerimo simptomai.