„Maisto ruošimas man ne tik hobis, bet tarsi meditacija ir atsipalaidavimas. Šiandien gaminau raugintų kopūstų troškinį su kiauliena ir bulvėmis. Šis tradicinis ir daugelio mėgstamas patiekalas ne tik šildantis, bet ir sotus, tad puikiai tinka šaltomis dienomis“, – sako tinklaraštininkė.

Audronė pasakoja, kad labiausiai raugintų kopūstų troškinius mėgsta jos vyras. O kad vienas ir tas pats patiekalas neatsibostų, gaminu kopūstų troškinį su kiauliena, su dešrelėmis.

Na o kad patiekalas būtų gardesnis ir turėtų pikantiško skonio, A. Zemenskienė jį gardina pomidorų padažu.

Raugintų kopūstų troškinys su kiauliena ir bulvėmis

Reikės:

1kg. kiaulienos ( naudojau mentę ir šoninę ),

1.5 kg. raugintų kopūstų,

2 morkų,

2 svogūnų,

2 v.š. pomidorų pastos ( padažo arba smulkintų pomidorų ),

lauro lapų,

prieskoninių žolelių,

pipirų ir druskos,

aliejaus

papildomai reikės bulvių

Raugintų kopūstų troškinys su kiauliena ir bulvėmis

Gaminimo eiga:

  • Kiaulienos mėsą supjausčiau gabaliukais, pagardinau prieskoniais.

  • Svogūnus susmulkinau, morkas sutarkavau burokine trintuve.

  • Puode, ant šlakelio aliejaus, pakepinau svogūnus, morkas, sudėjau mėsos gabaliukus ir viską kartu pakepinau.

  • Į puodą sudėjau pomidorų padažą, įpyliau truputį vandens ir troškinau ~ 10 min.

  • Kopūstus perploviau po tekančiu vandeniu, sudėjau į puodą ir įpyliau vandens tiek, kad vos apsemtų kopūstus.

Raugintų kopūstų troškinys su kiauliena ir bulvėmis

  • Beliko troškinį pagardinti druska, pipirais, įmesti kelis lauro lapelius ir troškinti ~ 15 - 20 min.

  • Kol troškinosi kopūstai, nulupau bulves, didesnes perpjoviau pusiau ir sudėjau į puodą su kopūstais ( įpiliau šiek tiek vandens ir pagardinau žiupsneliu druskos ).

  • Puodą uždengiau ir troškinau dar apie pusvalandį.

  • Raugintų kopūstų troškinys pagamintas.

  • Patiekiau troškinį kartu su bulvėmis.

Raugintų kopūstų troškinys su kiauliena ir bulvėmis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją