18
Kitas

Raudonųjų pupelių užkandis

Tik turėkite omenyje, kad visuose receptuose nurodomas sausų – ne mirkytų ir ne virtų pupelių kiekis, o daržovių – jau nuvalytų.

Baltųjų pupelių užkandis

Baltųjų pupelių užkandis

Reikės:

1,5 stiklinės pupelių,

1 kg pomidorų,

500 g paprikų,

500 g morkų,

150 g cukraus,

120 ml aliejaus,

35 ml acto (9 proc.),

1–1,5 šaukšto druskos, aitriosios paprikos ankšties, mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:

  • Iš anksto užmerktas pupeles nukoškite, nuskalaukite ir išvirkite. Paruoštas daržoves, išskyrus pomidorus, supjaustykite. Pomidorus sutrinkite į tyrę.

  • Ją sukrėskite į puodą. Ten pat suberkite paprikas, morkas, cukrų, druską, prieskonius, supilkite aliejų. Jeigu pomidorų tyrė pernelyg tiršta, galite įpilti šiek tiek pupelių nuoviro.

  • Daržoves užkaiskite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Tada suberkite virtas pupeles, išmaišykite ir pavirkite dar 25–30 minučių.

  • Likus 5 minutėms, supilkite actą ir gerai pamaišykite. Dar karštą masę sudėkite į sterilius stiklainius ir užsukite dangtelius.

18
Kitas

Raudonųjų pupelių užkandis