Tik turėkite omenyje, kad visuose receptuose nurodomas sausų – ne mirkytų ir ne virtų pupelių kiekis, o daržovių – jau nuvalytų.
Baltųjų pupelių užkandis
Reikės:
1,5 stiklinės pupelių,
1 kg pomidorų,
500 g paprikų,
500 g morkų,
150 g cukraus,
120 ml aliejaus,
35 ml acto (9 proc.),
1–1,5 šaukšto druskos, aitriosios paprikos ankšties, mėgstamų prieskonių.
Gaminimas:
Iš anksto užmerktas pupeles nukoškite, nuskalaukite ir išvirkite. Paruoštas daržoves, išskyrus pomidorus, supjaustykite. Pomidorus sutrinkite į tyrę.
Ją sukrėskite į puodą. Ten pat suberkite paprikas, morkas, cukrų, druską, prieskonius, supilkite aliejų. Jeigu pomidorų tyrė pernelyg tiršta, galite įpilti šiek tiek pupelių nuoviro.
Daržoves užkaiskite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Tada suberkite virtas pupeles, išmaišykite ir pavirkite dar 25–30 minučių.
Likus 5 minutėms, supilkite actą ir gerai pamaišykite. Dar karštą masę sudėkite į sterilius stiklainius ir užsukite dangtelius.