6 kepsneliams reikės:

  • 1 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus + kepimui
  • 2 v.š. kukurūzų miltų
  • 1 flax egg (1 v.š. maltų linų sėmenų + 3 v.š. vandens ) arba 1 kiaušinio
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. pipirų
  • 1/2 a.š. maltos paprikos
  • 1/2 a.š. malto kumino

Gaminame:

  1. Indelyje sumaišome maltus linų sėmenis su vandeniu arba išplakame kiaušinį.
  2. Į maisto smulkintuvą dedame pupeles, alyvuogių aliejų, miltus, linų sėmenų ir vandens mišinį (arba kiaušinį), įtarkuojame česnaką ir suberiame visus prieskonius.
  3. Sutriname iki vientisos masės.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų, rankomis formuojame norimo dydžio kepsnelius ir kepame ant vidutinės ugnies po 6–7 minutes iš abiejų pusių.
  5. Jei norite pasigaminti salotų pagrindui, naudokite mėgstamas salotas, dėkite savo mėgstamas (ar turimas) daržoves, kepsnelius ir padažą.

Nuotraukoje pozuojančios salotos pagamintos iš:

  • 2 saujų špinatų
  • 2 pupelių kepsnelių
  • 1/2 avokado (+ citrinos sultys, kad nejuoduotų)
  • 1/2 morkos
  • kukurūzų
  • kelių ridikėlių
  • padažo (1 v.š. graikiško jogurto+šlakelis medaus+ciberžolė). Veganiškai versijai puikiai tiks humusas, trintas avokadas, padažai su aliejais.