„Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“ komanda jau turėjo galimybę išbandyti visus naujuosius rudens sezono desertus. Jų tarpe – tortai, vyniotiniai, pyragai ir net sveikesnės desertų alternatyvos, pavyzdžiui, bananų kremo desertas su vyšniomis. Tačiau visoje desertų gausoje neabejotinai išsiskiria griliažinis tortas su puriu biskvitu.

„Ypatingą dėmesį skyriau kreminei šio torto tekstūrai ir, žinoma, griliažui, pagamintam iš aukščiausios kokybės riešutų. Nors tortas rudeniškai sodrus, jame puikiai dera gaivumas ir saldumas. Tikrai tiks ir šventei, ir pasimėgavimui prie puodelio kavos“, – pasakoja „Iki“ konditerijos ekspertas ir prisipažįsta, kad būtent šis tortas visoje naujų desertų gausoje jo paties – vienas mėgstamiausių.

Thierry Lauvray

Laukia ir daugiau gardžių naujienų

Mėgstantiems kreminius tortus, Thierry siūlo pabandyti ir grietinėlės kremo pyragą su karameliniu kriaušių įdaru. Jis turėtų patikti lengvesnių desertų mėgėjams, kuriuos tikrai nustebins aromatingos karamelės ir kriaušių įdaras.

Rūgštesnių desertų mėgėjus suvilios vyniotinis su juodųjų serbentų žele. Ypatingai purus ir drėgnas, mat kreminį vyniotinio pagrindą sudaro tobulas plikyto ir beze kremo derinys, gardintas kavos sirupu.

Klasikinių skonių mėgėjų Thierry taip pat nepamiršo, tad naujame desertų asortimente laukia net du skirtingi pyragai su obuoliais, gardintais cinamonu. Švieži, kvapnūs ir minkšti lyg būtų ką tik iš kepyklėlės Paryžiuje.